SAKMAR
KIRMIZI ET




Mantar Sote Eşliğinde Dana Antrikot

Malzemeler

500 gr dana Antrikot 500 gr mantar 4-5 adet kırmızı biber 4-5 adet yeşil sote 2 adet orta boy soğan 5 yemek kaşığı zeytinyağı Kotanyi Kırmızı pulbiber 1 çay kaşığının ucu ile Kotanyi karabiber 1 çay kaşığının ucu ile Kotanyi Acı Chili biberi 1 çay kaşığının ucu ile Kotyanyi Kuru nane 1 çay kaşığının ucu ile Kotanyi biberiye 1 çay kaşığının ucu ile Kotanyi Feslegen 1 çay kaşığının ucu ile

Yapılışı

Zeytinyağ ile küp küp kesilmiş soğanlar tavada sotelenir.Biberler ince ince kıyılıp soğana ilave edilip sotelenir.Yıkanıp doğranmış mantarlar tavaya ilave edilir.Suyunu salıp suyunu çekence Üzerine 2 çay bardağı su ilave edilip baharatlar ilave edilip mantarlar pişene dek pişirilir. Dana Antrikotlar yanmaz tavaya konup suyunu salıp çekene dek pişirilir.Ters düz edip fazla kurutmadan pişirilir. Servis tabağına pilav ,Antrikot ve mantarlar konularak servis edilir.