SAKMAR
KIRMIZI ET




Mantarlı dana biftek sarması

Malzemeler

4 dilim dana antrikot 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 adet soğan 150 gram mantar 4 dilim taze kaşar 2 adet domates 1 fincan krema 2 yemek kaşığı soya sosu 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Kalın dilimlenmiş dana antrikot etlerini streç arasında hafifçe döverek inceltelim. Kenar fazlalık kısımlarını kuşbaşı doğrayalım. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serperek en az 2 saat dolapta dinlendirelim. Bu arada tavada dolma fıstıkları, jülyen doğranmış soğan ve kıyılmış mantarları az yağ ile kavuralım. Çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış domates ve baharatları ilave ederek 5 dakika kadar sote edelim. Ateşten alırken, kremayı ilave edip malzemeyi bir kaba boşaltalım. Aynı tavada, önce bütün etlerimizi harlı ateşte birer dakika her iki yüzünü de kızartalım ve tezgah üzerine dizelim. kuşbaşı etleri de aynı tavada kavuralım ve bir kaba alalım. Tavadaki etin yağı üzerine; 2 diş kıyılmış sarımsak ve 2 yemek kaşığı soya sosu, ekleyip 2 dakika kadar pişirelim. Etlerin üzerine, üçte birini ayırarak mantarlı harcı ve kavrulmuş kuşbaşı etleri paylaştırıp kaşar dilimi koyarak saralım ve bir kürdan ile iki uç kısımlarından tutturalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine ayırdığımız harcı ve sosu gezdirip 200 derece fırında 30 dakika pişirelim. Kızarmış ekmek dilimleri ve yeşiller eşliğinde servis yapalım. Bu yemeğin besin değerleri ortalama olarak; 525 kalori, 40 protein, 57 karbonhidrat, kolestrol 90 dir.