SAKMAR
KIRMIZI ET




Renkli Köfte Dilimleri

Malzemeler

750 gr. dana kıyma 2 adet soğan 1/2 demet maydanoz 1 çorba kaşığı köfte bahan Tuz Karabiber Kekik 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi için: 4 adet közlenmiş kırmızı biber 1/2 adet karnabahar

Yapılışı

50 gr. kıymanın içine soğanlar rendelenir. Maydanozlar in¬cecik doğranır. Tuz, karabiber, köfte baharı, kekik, kabartma tozu konulup 10 dakika yoğurulur. Bir alüminyum folyonun üzerinde oval bir şekilde açılır. Haşlanıp minik çiçeklerine ay¬rılmış karnabahar ve közlenip kabukları soyulmuş kırmızı bi¬ber oval açılan köfte hamurunun içine düzgünce yerleştirilir. Rulo şeklinde sarılır. Düzgün bir şekil verilir. 200° fırında 40 dakika pişirilir. Dilimlenerek yanında haşlanmış soslu brokoli ile servis yapılır.