SAKMAR
KIRMIZI ET




Tereyağlı Dana Kontrafile

Malzemeler

4 adet Banvit Kırmızı Dana Kontrfile 50 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış) 1 çorba kaşığı taze kişniş veya mercanköşk (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı köri 1 çorba kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Yapılışı

Et hariç, diğer malzemeleri çatalla püre kıvamına gelinceye kadar ezerek karıştırın. Streç film veya alüminyum folyo üzerine koyun ve 5 cm çapında rulo şekli verip, sarın. Baharatlı tereyağını, derin dondurucuda en az 15-20 dak. dinlendirin. Kalın dipli, yayvan ve yağsız bir tavayı ısıtıp, fırça ile yağ sürün ve etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, etlerin her iki yüzleri hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 3’er dak. pişirin. Etleri iki katlı alüminyun folyo veya yağlı kağıda alıp, hava almayacak şekilde kapatın. Öceden ısıtılmış 190ºC fırında, etler arzu ettiğiniz kıvama gelinceye kadar, yaklaşık 12-15 dak. pişirin. Etleri sıcak tabaklara alın. Üzerlerine baharatlı tereyağı dilimi koyarak servis yapın.