SAKMAR
KIRMIZI ET




Etli Kuru Fasülye

Malzemeler

Yarım kg. dana kuşbaşı 1 adet soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı kuru fasulye 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası karabiber tuz

Yapılışı

Kuru fasülyeleri bir gece önceden bir taşım kaynatıp sabaha kadar bekletin. Ertesi gün tekrar ocağın altını yakıp yumuşayana kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağını koyduğunuz tencerenize ekleyip 1-2 dakika kavurun. Üzerine etlerinizi ilave edin. Benim gibi düdüklü tencerede yapacaksanız doğranmış biberlerinizi, salçanızı ve yarım su bardağı suyunuzu da ekleyip pişmeye bırakın. (Normal tencerede yapacaksanız yine tüm malzemeyi ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.) Etler piştikten sonra üzerlerine haşlanmış ve yumuşamış kuru fasülyelerinizi ilave edip etlerin üzerine çıkacak kadar su koyun ve bir taşım daha kaynatın. Tuzunu ve karabiberini ilave edip yanında turşu ile servis yapın.