SAKMAR
KIRMIZI ET




KUZU GERDAN KAPAMA

Malzemeler

1 tane kuzu gerdan, 2 su bardağı pilavlık pirinç, 1 çorba kaşığı dolusu tereyağ, 8-10 adet tane karabiber, Tuz

Yapılışı

Gerdanı kasaba dilimletelim, yıkayıp düdüklü tencereye üzerini geçecek kadar su koyup kaynatalım. Kaynayınca üzerinde biriken köpükleri kaşıkla alalım. Köpükleri iyice almazsak yemeğimizin suyu koyu renkli ve bulanık olur. Tane karabiberleri ve tuz katıp düdüklü tencerenin ağzını kapatalım, pişirelim..Düdüklü tenceremizin pişirme ayarına göre pişirelim. Pirinci kaynar suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek, en az 1 saat bekletip, suyunu süzüp, nişastası gitsin diye iyice yıkayıp, kare cam fırın kabına yerleştirelim. Üzerine pişen gerdan etlerinin suyundan 4 su bardağı et suyu katalım. Tereyağını pirinçlere ekleyelim. Pirincin üzerine de etleri yerleştirelim. Fırına sürelim. Pilav pişip, etler kızarıncaya dek pişirelim. Pilav pişerken kontrol edelim, eğer pirinçler diriyse tekrar su ekleyelim. Pilavı dikkatlice karıştırıp servis edebiliriz.