SAKMAR
KIRMIZI ET




Kuzu Kol

Malzemeler

1 kuzu kol 1 bardak kadar kaynar su 2 kaşık tereyağ 7-8 adet tane karabiber 1 adet defne yaprağı 1 avuç kadar arpacık soğan (isteğe bağlı) tarçın-yenibahar-tuz

Yapılışı

Kuzu budunu kasaptan alırken kemikli olarak 5-6 parçaya böldürün. fazla yağlarını temizleyip soğuk suyla yıkadıktan sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla bir tencereye alın. 3 baş soğanı soyup bütün olarak etlere ilave edin. etleri ara sıra çevirmek suretiyle tencerenin ağzı kapalı şekilde -etler yumuşayana kadar- pişirin. Kolun her iki yüzünü de,yukarıda anlattıgım şekilde,kızgın tavada birkaç dakika azıcık yağla kızartın,sonra tavadan çıkartın. Kolun sığacağı kadar bir tencerenizi ateşe alın,tereyağını koyup kızdırın,tane karabiberleri ve kolu üzerine ekleyin Üzerine kaynar suyu dökün.Ben ölçü olarak 1 bardak su dedim ama basit ölçüsü şu; eklediğiniz su,etin yaklaşık 2 parmak kadar yüksekliğine gelsin. Tenceredeki suya etin kenarlarından 1,5'ar çay kaşığı tarçın ve yenibahar serpin,tuzu da agız tadınıza göre istediğiniz miktarda serpin. Ocağınızı çok kısık,mum ışığı kadar kısık ateşe alın,tencerenin kapağını kapatın.Tencerenizin kapagının iyi kapanması gerekiyor,çünkü bu et uzun sürede suyun buharıyla pişiyor.Eğer kapaktan buhar kaçırıyorsa,üzerine ağırlık yapacak birşey koyup,buhar çıkışını önleyin. Etinizi yaklaşık 4-4,5 saat kadar pişmeye bırakın,sadece ara ara suyunun durumuna bakın,çok azalmışsa az az kaynar su ekleyin. Ama unutmayın, piştiğinde de çok çok az suyu kalıyor zaten. Kolu tencereden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin,etrafına soydugunuz arpacık soğanlarını koyun,çok az sıcak su ekleyin,folyo ile üzerini kapatın. 200 derecede önceden ısıttıgınız fırınınıza sürün.Yaklaşık 30 dk pişirin,folyoyu çıkartıp bir 10 dk daha pişirin.Etiniz servise hazır.